Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен е на посещение в ОАЕ

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е е на посещаване в Обединените арабски емирства, където прикани за подсилване на връзките с ОАЕ, съобщи Франс прес.

" Ние работим във всички области, с цел да засилим връзките сред ОАЕ и Европейски Съюз ", съобщи Фон дер Лайен след срещата си с президента на ОАЕ Мохамед Бин Зайед.

От началото на войната в Украйна западните страни укоряват страните от Персийския залив, по-специално Саудитска Арабия и ОАЕ, че са запазили тесни връзки с Русия макар нашествието в Украйна.

Според американски представител, основан в страната, визитите на представители на Европейски Съюз, на Англия и на Съединени американски щати се умножават тази седмица за дискутиране ефикасното използване на западните наказания против Русия в тясна съгласуваност с емиратските сътрудници.

" Тази аудиенция се впива в рамката на нашата дипломатическа ангажираност със серия от страни сътрудници за разискване на метода, по който ние можем дружно да продължим да държим Русия за виновна за нейната война на експанзия в Украйна ", съобщи пред Франс прес представител на американското посолство в Абу Даби, поискал да остане неизвестен. 

Според наблюдаващи западните страни смятат, че ОАЕ е измежду страните, възобновили износа към Русия. Абу Даби, който е измежду най-големите експортьори на нефт в света, поддържа положителни връзки с Москва.

" ОАЕ съблюдават прецизно глобите на Организация на обединените нации и ползват явен и стабилен развой на взаимоотношения със глобените юридически лица ", сподели пред Франс прес емиратски представител, поискал да остане неизвестен. Според него Абу Даби е в стеснен контакт с интернационалните си сътрудници, по-специално Съединени американски щати и Европейски Съюз по отношение на спора в Украйна и неговото влияние върху международната стопанска система, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР